Het nut van mentale training

Het belang van mentaal trainen en weten wat mentale training precies is

Waarom zou je als presteerder ook mentaal trainen?

Mentaal trainen beïnvloedt je functioneren. Je leert bewust en onbewust succesvol doelgericht gedrag te vertonen. Waarom zou je echter mentale training inzetten? En kan je ook echt je mentale kant trainen? Jazeker! Onderzoek toont aan dat mentale training positieve effecten heeft op je prestaties. Het zorgt voor een verbetering in je resultaten. Ook ga je daardoor fysiek, technisch en/of tactisch beter presteren. Door op mentaal vlak een extra stap te maken kun je ook op de andere gebieden meer en beter presteren. Je zult net die seconde sneller zijn op dat laatste moment dat het verschil maakt of in die split-second toch een betere keuze kunnen maken en succes ervaren. Mentale training gaat niet alleen om prestatieverbetering. Beter presteren is het resultaat van de mentale training.

''Elke stap die je zet om weer verder te komen is een mijlpaal en kan de stap zijn om het tij te keren''

In mentale training leer je omgaan met je gedachten en gevoelens en mentale vaardigheden verder ontwikkelen. Daarboven is het nut van mentaal trainen meer dan alleen mentale processen optimaliseren. Het zorgt er ook voor dat wanneer je fysiek, technisch en/of tactisch vastloopt je toch nog verder kan komen doordat je blokkades doorbreekt, mentale uitdagingen leert beheersen en zo meer controle krijgt over je mentale vaardigheden. Je wordt mentaal sterker!

Wat is mentale training?


Gespreksvoering om kennis op te doen over jezelf en mentale processen die spelen, oefeningen om te ervaren en te begrijpen hoe dit voor je werkt en het implementeren van de geleerde vaardigheden. Door over je gedachten en gevoelens te praten kun je meer inzichten krijgen en je bewust worden van jezelf en jouw omgeving en de effecten die het op je heeft. Je leert je mentale uitdagingen zo steeds beter begrijpen. Je kunt patronen herkennen en krijgt tools om deze uit te dagen om jezelf verder te ontwikkelen. Ook leer je mentale vaardigheden aan om meer grip te krijgen op die mentale processen die spelen en krijgt tips om je mentale kwaliteiten te benutten. Je leert beter concentreren, jezelf te motiveren, omgaan met je emoties en gedachten waardoor je mentaal weerbaarder wordt. Dit ga je eigen maken en meer toepassen in de praktijk. Ook in uitdagende situaties kun je zo mentaal controle hebben. Deze mentale controle zorgt ervoor dat je je beter voelt, meer balans vindt en ook op andere vlakken beter kunt presteren.

Waar kun je mentale training volgen?

Je kunt altijd met een SPORTPSYCHOLOOG VSPN® in gesprek gaan om erachter te komen waarop je mentaal kan verbeteren en wat daar precies voor nodig is. Met deze professional kan jij mentaal trainen, zowel in enkele trainingssessies, een standaard traject of een langduriger mentaal begeleidingstraject. Ook met je team kun je mentaal trainen waarbij je als team beter wilt functioneren en presteren. Je kunt met een specifieke doelstelling aan de slag en jezelf versterken en plezier vergroten. Wil jij aan de slag en mentaal sterker worden? Laat een berichtje achter op de website, wij helpen je graag!